En Çok Sevilen 5 Kore Dizisi




Arkadaşlar arirang isimli kanalın hazırladığı video olan bu ve bunun gibi videoları bu şekilde hazırlayıp sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Umarım hoşunuza gider. Destek olmak için öneri ve isteklerinizi lütfen benimle paylaşın.
İlginçtir ki en çok sevilen bu 5 Kore dizisinin içerisinde izlemediğim dizi yok. Hepsini izlemişim. 180 ülke çapında yapılan anketler sonucu ortaya çıkan bu listede bazı isimlerin olmayışı beni şaşırttı. Bildiğiniz üzere Kore dizileri tüm dünyada popüler. Türkiye'de de oldukça fazla takipçisi var.

My Fair Lady

Başrol oyuncuları “Yoon Sang Hyun” ve “Yoon Eun Hye” olan bu dizi cidden güzel. Aslında ilk birkaç bölümü çok güzel değil ama sonrası oldukça iyi. Zengin kız, fakir oğlan temalı bu dizinin hikayesine pek de yabancı değiliz. Fakat oyunculuklarıyla iki yıldız dizinin izlenmesinde önemli rol oynuyor ve insanlarda etki bırakmada çok başarılı oluyorlar.

Saraydaki Mücevher - Dae Jang Geum

Kore dizileri arasında ilk veya ikinci izlediğim dizidir. TRT ekranlarında "Saraydaki Mücevher" adıyla Türkçe dublajlı izlemiş olsam dahi dizinin gerçekten çok güzel olduğunu söyleyebilirim.
Dizi tamamen özgün bir Kore dizisidir. Dizi Kore mutfağı ve geleneksel Kore ilaçlarını konu alıyor. Tabii ki krallıktaki entrikaları da yansıtıyor. Bir kadının hatta bir insanın çok büyük zorluklar altında bile ne kadar başarılı olabileceğini bizlere gösteriyor.

Coffee Prince

Başrol oyuncuları “Yoon Eun Hye” ve “Gong Yoo” dur. Kore dizileri arasında gay temasına atıfta bulunan başka bir dizidir. İşyerinde çalıştırdığı elemanın kadın olduğunu bilmeyen işyeri sahibi erkek olduğunu sandığı çalışanından hoşlanır ve aşık olur. Nasıl kadın olduğunu anlamaz? demek istesek de sanırım Kore'de erkekler ve kadınlar birbirleriyle kolayca karıştırılabiliyor. Belki de yönetmen buna dikkat çekmek istemiştir. Çünkü erkek saçı kesimi olan çok fazla kadın var ve giyimleri de erkek kıyafetlerine oldukça yakın. Tam tersini de söyleyebilir miyiz bilmiyorum.

Secret Garden

Kore dizileri arasında baş yapıt sayılabilecek bir dizidir. Oyuncuları “Hyun Bin” ve “Ha Ji Won” olan bu dizi oyunculuklarıyla çok büyük bir iş çıkarmış. Ayrıca senaryo da mükemmel. Fakat dizi biraz fantastik kurgu içerdiği için bazılarınızın hoşuna gitmeyebilir. Ama benim fikrimi soracak olursanız yine de bu diziyi severek, beğenerek izleyeceksiniz. Bir erkeğin kadın ve bir kadının da nasıl harika bir şekilde erkek rolü oynadığına tanık olacaksınız. Ayrıca dizisinin sonu, bitişi de izleyicilerin beklentileri yönünde yani olumlu bittiği için de memnuniyet seviyeniz en yüksek şekilde diziyi sonlandırmış oluyor ve mutlu mutlu diziye elveda diyorsunuz :)

The Heirs

Dizinin başrol oyuncuları “Lee Min Ho” ve “Park Shin Hye” dir. Gossip Girl benzeri bir konuyla başlayıp ilerleyen bölümlerde farklılaşıp yine bir zengin erkek, fakir kız hikayesi içeren bir diziye dönüşüyor. Yalnız ilginçtir ki dizi kendine izlettirme özelliğine sahip. Nedeni en çok sevip beğendiğimiz oyuncuların dizide yer alması mı yoksa başka bir neden mi bilmiyorum. Lee Min Ho'nun dizileri zaten herkes tarafından iple çekilmektedir. The Heirs, 2013'te çekilmiş biri dizi olmasına rağmen en çok sevilen diziler arasında ilk sıraya oturması gerçekten etkileyici bir başarı.
Açıkçası bunu hiç beklemezdim. Çünkü "A Man From the Stars" gibi çok başarılı bir dizinin ilk sırada yer alamamasının nedenini 2014'te yayınlanmış bir dizi olmasına bağlıyorum.

Kore dizileri dünyada oldukça beğeni topluyor.
İlerleyen zamanlarda da Kore dizilerinin başarılarının devamını diliyoruz.

En son yazılan yazı >>>
Haftanın Kore Yemeği - Balık Çorbası

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.
En Çok Sevilen 5 Kore Dizisi En Çok Sevilen 5 Kore Dizisi Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 8/29/2014 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.